De Architectuur van Ruimtekabinet

Onze ontwerpstudio, onder leiding van ir. Sander van Merode (Studio M Architectuur & TU Delft), is verantwoordelijk voor het ontwerp van onze woningen. Onze focus ligt op het creëren van stijlvolle, duurzame en functionele woningen. Hierbij gebruiken we pure materialen en combineren we architectuur en technologie. Iedere woning is maatwerk, maar wij geloven wel in standaardisatie van structuren en uitvoeringsmethoden. Hiermee maken wij architectuur verrassend bereikbaar.

In onze woningen zijn stijlkenmerken vanuit het Functionalisme  (Le Corbusier), De Internationale stijl (Phillip Johnson) en Het Nieuwe Bouwen (Bauhaus) terug te vinden. Wij geloven in het concept van La Ville radieuse (Le Corbusier), wat inhoudt in dat architectuur invloed uitoefent op zijn omgeving en dat een een mooi gebouw zijn omgeving ‘kan laten stralen’. Net als bij deze architectuurstromingen volgt de vorm van onze ontwerpen de functie. Transparantie, ruimte, licht en lucht spelen daardoor een cruciale rol bij het vinden van een unieke compositie.

Veel inspiratie halen wij uit werken van bekende architecten zoals Corbusier, Johnson en van der Rohe, grondleggers van de functionalistische en kubistische architectuur. Belangrijke architecten van het functionalisme in Nederland zijn van Loghem, Elling en Rietveld. Zij werden bekend door het ontwerpen van wit gestukte, kubistische villa’s.

Villa Savoye, Poissy (Le Corbusier)
Glass House, New Canaan (Philip Johnson)