Asymmetrische Kubus

Luxe kubistische villa in Utrecht

Uitgangspunt voor het ontwerp was een kubistische en moderne opzet met een vierkante plattegrond met als doel het creëren van zoveel mogelijk ‘licht, lucht en ruimte’. Er is gezocht naar een compositie van traditioneel en modern materiaalgebruik waardoor heden en verleden met elkaar verenigd worden. Het strakke pleisterwerk is afgewisseld met de warmte en vertrouwdheid van metselwerk (maar dan in de vorm van steenstrips). 

De woning heeft grote verdiepingshoge ramen die zorgen voor veel daglicht en uitzicht naar buiten. De entree van de woning is in de zijgevel geplaatst en ligt verdiept in de gevel. De entree wijkt hierdoor af van de ramen die vlak in de gevel zijn aangebracht. De entree is daarom duidelijk herkenbaar en functioneel tegelijk om droog te kunnen staan als het regent.