Contrasterende Kubus

Deze luxe kubistische villa, onder architectuur ontworpen is in Utrecht ontworpen en gebouwd

Deze fraaie kubistische villa staat in Utrecht, Leidse Rijn. De woning valt op door de hoge ruimten en door de open verbindingen tussen de verdiepingen. Door een combinatie van abstracte lijnen en warme houttinten ontstaat er een geheel tussen het warme interieur en de omgeving van het Kubuseiland. 

De kubus is met zijn strak uitgesneden raampartijen ontworpen op de lichtinval. Hierdoor komt er gedurende het grootste deel van de dag veel licht de woning in. Voor de laatste zonnestralen is er een dakterras op de tweede verdieping. De uitsneden van de raampartijen worden geaccentueerd door toepassing van ecologisch geproduceerd hardhout. 

Door de open verbindingen tussen hal, woonkamer en keuken ontstaat een grote open ruimte die door de plaatsing van trap en haard toch afgebakend wordt. Vanuit de keuken is er vrij zicht op het water en de rest van de woning met veranda en vides. De hal van de verdieping is zowel naar de zuidwestzijde als naar de waterzijde open met zicht op de zitkamer en het eetdeel. Op deze open verdieping bevindt zich een werkplek. De trap maakt in het ontwerp deel uit van het interieur. De inpandige veranda is volledig van glas en geeft zowel uitzicht op het water alsop de tuin op het zuiden.