Energieneutrale stadsvilla Amersfoort

De locatie van deze duurzame villa grenst aan het landgoed Coelhorst te Hoogland. De ruime kavel wordt gedeeltelijk bebouwd waarbij de overige ruimte op de kavel veel groen zal bevatten, passend in het landschap.

De woning kenmerkt zich door een traditionele vorm maar door bijzondere verspringende gevelelementen een modern en bijzonder geheel vormt. Door het terugleggen van de gevel bij de woonkamer ontstaat een overstek en verspringing in de Zuidwest gevel. De rechterhelft van deze gevel heeft een traditionele raamverdeling. De linkerhelft is volledig transparant. Voor het transparante geveldeel worden ter hoogte van de verdiepingsvloer houten lamellen toegepast. Op deze manier blijft de transparante vlakverdeling eenduidig, zonder zichtbare dichte panelen. Hetzelfde gebeurt in het doorstekende volume aan de Noordwest gevel. Door op de verdieping de vloer terug te leggen, ontstaat een eenduidig gevelbeeld met hoge glaspartijen.