Modern landelijke villa

Deze moderne, maar landelijke villa in Veenendaal gaat op in de omgeving en verbind buiten met binnen

Voor het ontwerp voor deze woning is gekeken naar een landelijke stijl met moderne afwerking. Zo is een vlak hellend dak met ruime overstekken toegepast waarbij het bouwvolume is opgebouwd uit een hoofdgedeelte in het midden, met ondergeschikte delen aan beide zijden. Deze delen zijn terugliggend waardoor een gelaagdheid in het bouwvolume ontstaat, passend in een landelijke stijl. 

De nokken steken verder door dan de goot, waardoor een schuine daklijn ontstaat als modern accent dat de verschillende bouwvolumes onder zich samenvoegt. De garage en overdekt terras zijn meegenomen in het ontwerp. Door de openheid met vides bij de hal en eetkamer zorgt het hellende dak ook van binnen voor een prachtige ruimtelijke ervaring. De entree is iets terugliggend en wordt benadrukt met een glazen pui van maaiveld tot dak en met houten lamellen, en vormt hiermee een verticaal element in de compositie. Hiermee is een sterke balans gevonden tussen een traditionele en landelijke opbouw van hoofdgebouw en ondergeschikte bijgebouwen.

De uitstraling is landelijk met een moderne afwerking, zoals grote dakoverstekken en de opbouw in de gevel met beneden een robuuste basis in bruingrijze baksteen en daar boven wit pleisterwerk. Er is veel lichtinval, maar de kozijn- en raamverdeling is landelijk, met ramen met vensterbank en een roedeverdeling in de kozijnen. De stroken houten lamellen voegen een derde en natuurlijk materiaal toe en vormen verticale accenten in de horizontale opbouw in de gevels. Het dak wordt bedekt met donkere keramische dakpannen. 

Ontwerp en Bouw

Ons doel is het realiseren van naar maakbare, maar hoogwaardige architectuur. Doordat wij architectuur en uitvoering zien als één geheel, hebben we invloed op de uiteindelijke esthetiek. Het natuurlijk spanningsveld tussen esthetiek en maakbaarheid is een van onze favoriete bezigheden. Deze vindt bij ons plaats aan de tekentafel en niet op de bouwplaats.

Binnen planning en budget

Doordat wij bouwen wat we zelf ontworpen hebben, kennen we uw woning door en door. We kennen ieder detail van klein tot groot. Daardoor weten wij als geen ander hoe uw woning in elkaar zit en hoe dat het best gerealiseerd kan worden. Hierdoor hebben we controle over kwaliteit, budget en planning.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie en de kosten van dit ontwerp ontvangen?