Kubistische transparante villa

Het ontwerp voor deze nieuwe villa is geïnspireerd op de stijl en uitgangspunten van Gerrit Rietveld en het Barcelona Paviljoen van Mies van der Rohe. Allereerst is een scheiding gemaakt tussen open en privé. De private ruimtes als slaapkamers, badkamers en werkkamer zijn ondergebracht in een meer gesloten volume op de eerste verdieping. De leefruimtes daar […]

Bungalow met binnentuin

In het ontwerp is gezocht naar een indeling die ruim en licht voelt waarbij het aantal vierkante meters beperkt blijft. De waarde van het perceel ligt namelijk ook in het vrijstaan van de woning en het groen er omheen. Door de indeling met een patio halen we dit groene gevoel ook letterlijk naar binnen.  Indeling […]

Schuurwoning met bijzonder vide

CONCEPT De traditionele huisvorm komt terug als robuuste, conceptuele omhulling van het bouwvolume. De voor-en achtergevel liggen iets terug ten opzichte hiervan. De omhulling is aan één zijkant gedeeltelijk naar buiten getrokken om ruimte te maken voor de speelkamer. De compositie van losstaande wanden, ramen en doorgangen zorgen voor een gelijdelijke overgang tussen woning en […]

moderne villa met rieten kap

Concept Voor deze woning aan de Laan van Henegouwen is een uitdagende en gewaagde compositie gemaakt. De kap van de woning is assymetrisch gemaakt, waarbij het voor- en achterdeel in tegengestelde richting zijn gedraaid. Verder zijn de uiteinden van de nok naar buiten getrokken, waardoor een spannend lijnenspel ontstaat van schuin afgesneden dakvlakken. Vanwege de […]

Moderne schuurwoning met steen en zink

Concept Het uitgangspunt voor dit ontwerp is het maken van een woning met moderne uitstraling, volgens de voorgeschreven materialen en de eis van een kap in gemeente Almere. Om dit te bereiken laten wij het dak naadloos overlopen in de gevel als een strakke alomvattende lijst.  Verder is, voor een dynamischer uitstaling, de kap assymetrisch […]

Moderne kapwoning met veranda

Moderne kapwoning, ontworpen voor een kavel in Maasluis. Op de begane grond is vanuit de keuken de volledige glaspui open te zetten door middel van een vouwwand. Op deze manier loopt de veranda 100% over in de keuken. Op de hoek bij de eettafel is een schuifpui getekend welke in de hoek open gezet kan […]

asymmetrisch kubitsich

Voor dit ontwerp in de uitbreidingswijk Sonniuspark in Son en Breugel, is een spannende compositie van verspringende blokken gemaakt, gescheiden door een subtiele glazen strook. Dit zorgt voor een lichtheid, zowel in compositie, als in lichtinval. De verdieping lijkt hierboven te zweven. De ramen op de eerste verdieping zijn als een dun lint rond het […]

Kubistische Villa

Kubistische Villa met prachtig uitzicht over de gehele breedte van de woning.