asymmetrisch kubitsich

Asymmetrisch Kubitsich

Voor dit ontwerp in de uitbreidingswijk Sonniuspark in Son en Breugel, is een spannende compositie van verspringende blokken gemaakt, gescheiden door een subtiele glazen strook. Dit zorgt voor een lichtheid, zowel in compositie, als in lichtinval. De verdieping lijkt hierboven te zweven. De ramen op de eerste verdieping zijn als een dun lint rond het bouwvolume gevouwen, in de zijgevel afgewisseld met hout. De entree ligt beschut onder het overhangende volume, met een houten plafond. Bij binnenkomst is er een praktisch ingerichte hal die door de ligging en vorm van de trap ruimtelijk aanvoelt en waar ook natuurlijk licht binnenvalt door het raam bij het trapgat. Dubbele openslaande deuren leiden naar de leefruimte; met in het midden de eettafel, voor de woonkamer en achter de keuken. Door de verspringingen in de ruimtes en de verschillende raamvormen krijgen deze 3 delen elk een eigen karakter. De gevel van het volume op de begane grond zorgt voor een beschutte zithoek, terwijl de hoog geplaatste ramen zorgen voor veel natuurlijke lichtinval. Vanuit de keuken met kookeiland is er een brede schuifpui naar de achtertuin met terras met avondzon. Op de eerste verdieping liggen 4 slaapkamers, waarvan de masterbedroom extra ruim is. Twee slaapkamers hebben een bijzonder hoekkozijn met zicht in twee richtingen, waardoor een extra ruimtelijk gevoel wordt gecreëerd. De badkamer heeft een smal, gezandstraald raam bij de inloopdouche, voor daglichtinval. Eventueel zou de indeling iets aangepast kunnen worden om ook nog een bad in te passen. Verder is er een apart toilet en een bergruimte aanwezig op deze verdieping. De berging is zo ontworpen dat er eventueel ook een auto in geparkeerd zou kunnen worden, nu of bij toekomstige verkoop. Er is een doorgang naar de bijkeuken en naar de achtertuin. De achtertuin is ook bereikbaar via de tuin aan de linkerzijde van de woning.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie en de kosten van dit ontwerp ontvangen?