Eigentijdse driegeneratie schuurwoning

Eigentijdse driegeneratie schuurwoning

Concept Een driegeneratiewoning op een in het oog springende locatie op een splitsing van twee straten, dit vraagt om een bijzonder en markant ontwerp. Twee typisch herkenbare huisjes, één voor de familie en één voor de grootouders, geven beide een duidelijk herkenbare eigen plek, gesitueerd langs de beide richtingen van het kavel. De twee huisjes zijn met elkaar verbonden door een derde huisje dat diagonaal over de andere twee heen gelegd is.
Begane grond; entree en leefkeuken
De entree ligt onder het verbindende blok, hier is een zoveel mogelijk open, transparante gevel toegepast, zodat het ‘derde huisje’ lijkt te zweven en op de twee andere balanceert. In dit deel ligt aan de achterzijde de grote gemeenschappelijke leefkeuken, met uitzicht naar de achtertuin door de glazen pui die over de hele breedte loopt en in zijn geheel open gevouwen kan worden. Aansluitend aan de keuken ligt onder een 4m hoog plafond de eettafel, geschikt voor 10 personen met er naast een overdekt terras. Vanuit de leefkeuken is zowel het huis voor de familie als het huis voor de grootouders bereikbaar.
Begane grond; huis grootouders
De grootouders hebben hun eigen huisje aan de andere kant van het middendeel, alsmede een eigen entree. Aan de voorzijde ligt de woonkamer met kleine privékeuken. Aan de achterzijde ligt de slaapkamer met ensuite badkamer. Via de gang met doorkijk naar de achtertuin kunnen de grootouders naar de gemeenschappelijke keuken lopen. Er is ook een trap die leidt naar het gastenverblijf boven.
Begane grond; huis familie
De woning voor de familie is ingedeeld met een split level, om verschillende plekken te creëren. Er is verbinding mogelijk terwijl de ruimtes ook enigszins afgescheiden zijn van de gemeenschappelijke keuken. Naar beneden in het souterrain ligt een kantoor annex mancave en bioscoop. Door de split level valt hier nog daglicht binnen. Naar boven ligt de woonkamer. Door de halve verdieping hoogte is er ruimer uitzicht, zowel naar de straat als over de eettafel naar de achtertuin. Ook is er geen directe inkijk vanaf de straat.
Eerste verdieping; huis familie
Bij bovenkomst is er een ruimte overloop met gang waaraan de kinderslaapkamers en badkamer liggen. Vanaf hier is ook het balkon toegangelijk voor iedereen in huis, om van de avondzon en de jacuzzi te genieten. Aan het eind van de gang ligt het gastenverblijf, met eigen badkamer, dat ook bereikbaar is via een trap vanuit het appartement van de grootouders. Wanneer de grootouders gasten hebben kan dat deel van de gang afgesloten worden met een schuifdeur voor extra privacy. Een split level trap leidt vanaf de overloop naar de vertrekken voor de ouders, allemaal met een prachtig hoog plafond tot in de nok, met houten balken. Aan de voorzijde liggen een werkkamer en waskamer. Aan de achterzijde ligt de master bedroom. De split level zorgt ook hier voor een ruim uitzicht, over het meubilair op het balkon heen. Een wand in het midden zorgt voor scheiding tussen slaapkamer en inloopkast en badkamer, maar is ook zo geplaatst dat de ruimte er vloeiend omheen door loopt. De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel, inloopdouche, apart toilet en als kers op de taart het bubbelbad, dat ingebouwd en verzonken kan worden in de vloer door de door elkaar stekende huisjes.
Materialisatie
Omdat het concept van de door elkaar heen stekende huisjes al zo’n spannend en uitgesproken beeld geeft zou een veelheid aan materialisatie voor chaos zorgen. Daarom stellen wij voor de huisjes neutraal uit te voeren in een zinklook bekleding die van het dak in de gevel kan doorlopen. Een grijs/antraciet gestucte gevel met moderne vlakke dakpan is ook een mogelijkheid. De kopse kanten van de huisjes bieden mogelijkheid tot variatie; één met houten geveldeel, één met steenstrips (baksteen) en één met natuursteenstrips (Geopietra). Deze gevelsteen kan doorgetrokken worden aan de binnenkant van de gevel en zo ook binnen in huis ervaren worden.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie over dit ontwerp en onze werkwijze, of zou u graag zelf een schetsontwerp laten maken? Neem dan contact met ons op

Bekijk ook onze andere schetsontwerpen

Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 11
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen, Hout, Felsbanen, Natuursteen, Leien
Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Hout, Felsbanen, Natuursteen
Bruto Vloeroppervlak: 314.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Schuurwoning, Modern Traditioneel
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
Bruto Vloeroppervlak: 257.0 m2
Aantal kamers: 7
Stijl: Kubistisch
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
×

Whatsapp Chat

× Heb je een vraag?