Eigentijdse woning met lessenaarsdak

Eigentijdse woning met lessenaarsdak

Dit schetsontwerp is gemaakt voor een kavel aan de Penhoren in Zeewolde. Het uitgangspunt is een moderne en eigentijdse versie van een woning met een kap. Daarom is gekozen voor een lessenaarsdak. De in één richting hellende daken geven een krachtige, expressieve uitstraling. Door de twee daken in tegengestelde richting te laten lopen en ten opzichte van elkaar te verschuiven ontstaat een spannend en dynamische compositie. De plaatsing van de ramen draagt hier aan bij door deze steeds ten opzichte van elkaar te laten verspringen en in verschillende richtingen te plaatsen.

INDELING

Het kavel grenst aan de westzijde aan de vaart met weidse uitzichten. Hier is gebruik van gemaakt door een brede schuifpui die hier vanuit de zithoek zicht op biedt. Op de verdieping is in de hoofdslaapkamer een panoramaraam gemaakt dat over de hoek is doorgetrokken voor een extra ruimtelijk effect en uitzicht vanuit de slaapkamer. In de achtergevel, met zicht op de tuin op het zuiden, is een tweede schuifpui geplaatst. Hierdoor kunnen beide aantrekkelijke zijden van het kavel optimaal beleefd en bereikt worden vanuit de woonkeuken. 

MATERIALISATIE

De gevel wordt uitgevoerd in de strakke, langgerekte, lichtgrijze Geostylistix steenstrips. De smalle steen met dunne voeg of voegloos heeft slechts een lichte textuur waardoor de sterke vorm van de woning benadrukt blijft. De daken worden aan beide zijden doorgetrokken over de gevel en uitgevoerd met een levende groene gevel, die een heel bijzonder karakter toevoegd aan de woning. Rondom de kozijnen ligt een subtiel wit kader ter benadrukking van de compositie, hier en daar uitgebreid met een doorgetrokken witte gevel. In de kozijnstroken die over beide verdiepingen doorlopen worden bovenin een aantal houten lammellen geplaatst als accent.  Als varianten kan ook gedacht worden aan het vervangen van het groene gevel/dak door een vlakke antraciet dakpan of een antraciet zinklook gevel/dak. Of de gevel kan helemaal rondom met het zelfde materiaal worden bekleed. Als gevelmateriaal zou ook voor pleisterwerk in een lichte aardse tint of lichte zandtint kunnen worden gekozen. 

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie over dit ontwerp en onze werkwijze, of zou u graag zelf een schetsontwerp laten maken? Neem dan contact met ons op

Bekijk ook onze andere schetsontwerpen

Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 11
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen, Hout, Felsbanen, Natuursteen, Leien
Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Hout, Felsbanen, Natuursteen
Bruto Vloeroppervlak: 314.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Schuurwoning, Modern Traditioneel
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
Bruto Vloeroppervlak: 257.0 m2
Aantal kamers: 7
Stijl: Kubistisch
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
×

Whatsapp Chat

× Heb je een vraag?