Luxe kubistische villa

Langgerekte villa

Deze L-vormige moderne woning is ontworpen zodat deze uitzicht biedt naar het Zuiden en Westen over een groene terrein. Hierbij is gezocht naar en samenspel en overloop van verschillende ruimtes waarbij zichtlijnen zorgen voor een transparant en ruimtelijk geheel. Elke verschillende functie heeft zijn eigen uitzicht en geborgenheid. Zo heeft de master bedroom wel een fantastich uitzicht, maar is toch enigszins afgesloten van de rest. Dit geldt ook voor het gastenverblijf. Bij binnenkomst betreedt je een ruime hal met vide naar de verdieping. Hierin staat een wand waarlangs een designtrap je naar de eerste verdieping leidt. De hal is richting keuken en woonkamer zeer transparant. De ronde elementen van de overstekken in de gevel komen ook hier terug. Vanuit hal is tevens een directe zichtlijn naar de master bedroom, welke met een taatsdeur benadrukt wordt.De woonkamer en de keuken zijn ruim opgezet en via de L vorm met elkaar verbonden. De eetkamer/keuken sluit aan bij het terras dat in een hoek met schuifdeuren open gezet kan worden. Aan de zuidzijde bevindt zich het gastenverblijf met uitzicht naar het zuiden en geborgenheid richting het Oosten. De trap naar de verdieping komt uit op een vide welke door middel van een schuifdeur verbonden is met de hoofdslaapkamer. In open situatie ontstaat een zeer ruime en rustige leefruimte met een prachtig uitzicht. In gesloten vorm doet deze dienst als een rustige leeshoek. Aan de zuidzijde van de verdieping zijn nog 2 extra slaapkamer met beide een eigen klein badkamer. In de gevel zweven de overstekken als losse volumes boven de verdiepingen. De losse vormen en rondingen zorgen ervoor het deze loskomen van de ruimte en gevel eronder en dat op de juiste plekken overstekken en terassen ontstaan. Onder de overstekken wisselen verdiepingshoge kozijnpartijen en dichte wanden elkaar af. Het geheel straalt openheid en rust uit.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie en de kosten van dit ontwerp ontvangen?