Moderne schuurwoning met steen en zink

Moderne schuurwoning met steen en zink

Het uitgangspunt voor dit ontwerp is het maken van een woning met moderne uitstraling, volgens de voorgeschreven materialen en de eis van een kap in gemeente Almere. Om dit te bereiken laten wij het dak naadloos overlopen in de gevel als een strakke alomvattende lijst.  Verder is, voor een dynamischer uitstaling, de kap asymmetrisch gemaakt. Hierin is ook de wens verwerkt dat de woning op de begane grond een meter smaller is ten behoeve van de oprit. De berging wordt bij het ontwerp betrokken door het doortrekken van de kap. Deze loopt aan de achterzijde dan weer over in de overkapping van de veranda. De gevels worden uitgevoerd in de voorgeschreven roodbruine baksteen. Hiermee contrasterend wordt de lijst van daken en gevels uniform uitgevoerd in antracietkleurige zink-look. Raampartijen in de baksteengevels lopen in verticale stroken van vloer tot plafond en creëren een verticale gelaagdheid. Ramen in de zink-look gevel zijn iets kleiner en worden met een houten kader benadrukt.

Begane grond

De entree ligt beschut onder het overhangende volume. De hal en trap zijn enkel met een glazen wand gescheiden van de woonkamer, waardoor de binnenkomst heel ruimtelijk aanvoelt en er direct zicht is op de achtertuin. De begane grond is één grote open ruimte, met aan de voorzijde de keuken en eettafel en de zithoek met haard aan de achtertuinzijde. In het midden is ruimte om bijvoorbeeld een ruimtescheidend dressoir te plaatsen. Via een schuifpui is de woonkamer verbonden met de ruime veranda met plaats voor een zithoek en een eettafel. De haard is ook vanaf hier te zien.

Eerste verdieping

De trap met in de wand verzonken en verlichte leuning leidt naar de eerste verdieping. Bij bovenkomst ligt er rechts een plateau met groot raam, waar een groot indrukwekkend kunstwerk geplaatst kan worden om de overloop een indrukwekkende uitstraling te geven. Aan de voorzijde ligt de ruime hoofdslaapkamer, met inloopkast. Aan de achterzijde de tweede slaapkamer en een ruime badkamer met in het oog springend design bad, een inloopdouche en waskoker naar de waskamer/berging beneden.

Tweede verdieping

Op de tweede verdieping liggen de logeerkamer en studeerkamer, met daartussen ruimte voor een extra badkamer.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie over dit ontwerp en onze werkwijze, of zou u graag zelf een schetsontwerp laten maken? Neem dan contact met ons op

Bekijk ook onze andere schetsontwerpen

Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 11
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen, Hout, Felsbanen, Natuursteen, Leien
Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Hout, Felsbanen, Natuursteen
Bruto Vloeroppervlak: 314.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Schuurwoning, Modern Traditioneel
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
Bruto Vloeroppervlak: 257.0 m2
Aantal kamers: 7
Stijl: Kubistisch
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
×

Whatsapp Chat

× Heb je een vraag?