Moderne split level woning

Moderne split level woning

In het moderne split level ontwerp zorgt de combinatie van hellende en platte daken voor een huiselijke maar toch moderne uitstraling, een huis om ‘thuis te komen’. De vorm hiervan wordt benadrukt door de witte kaders, die als een slinger de kappen, luifels en gevels met elkaar verbinden. Door de kap assymetrisch te maken wordt de uitstraling modern, eigentijds en ook speels en dynamisch. Op het snijvlak van de twee kappen ontstaat een dynamisch lijnenspel.

INDELING

De split level woning huisvest twee families. De families delen de woonkeuken en delen van het ontwerp zijn zo af te sluiten dat beide families ook gescheiden leefruimtes en slaapvertrekken hebben. Het split level deel van het ontwerp onder de kap herbergt een dubbelhoge eetkamer, een souterain welke dient als ‘game-room’ en een woonkamer met weids uitzicht. Onder de nok bevindt zich de master bedroom met open spa en glas tot in de nok.

MATERIALISATIE

De drie hoofdvolumes van het gebouw krijgen elk een eigen materiaal voor de invulling van de gevels. Zoals natuursteen , langwerpige, lichte steen en hout.  Het dak wordt bekleed met kunst-leien of vlakke dakpannen. Verder komen er op verschillende plaatsen houtaccenten terug. Aan de onderzijde en binnenzijdes van de luifels en overstekken, als kader rondom de kozijnen in de dakkapellen en eventueel in een afdak bij de entree.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie over dit ontwerp en onze werkwijze, of zou u graag zelf een schetsontwerp laten maken? Neem dan contact met ons op

Bekijk ook onze andere schetsontwerpen

Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 11
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen, Hout, Felsbanen, Natuursteen, Leien
Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Hout, Felsbanen, Natuursteen
Bruto Vloeroppervlak: 314.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Schuurwoning, Modern Traditioneel
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
Bruto Vloeroppervlak: 257.0 m2
Aantal kamers: 7
Stijl: Kubistisch
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
×

Whatsapp Chat

× Heb je een vraag?