Patiowoning

In dit ontwerp is een opzet te zien waarin ruimtes in elkaar overlopen, zo ontstaat een open, ruimtelijke woning, met veel doorkijken en zichtlijnen, die verbonden is met de groene omgeving. Om de menselijke maat hierin terug te laten komen, is gekozen voor een compositie van volumes, waarin elke functie in een eigen volumes is ondergebracht. Deze volumes zijn gegroepeerd rond een kern die over beide verdiepingen doorloopt. Deze centrale hal is heel ruimtelijk opgezet, als een binnentuin met kleine boom in het midden die de hoogte benadrukt. Daarboven een daklicht dat een grote hoeveelheid daglicht toe laat midden in de woning. Alle verblijfsruimtes zijn via ruime openingen verbonden met deze kern. Door verschillende groottes, hoogtes en materialen is de woning van alle zijden architectonisch interessant met verspringingen en schaduwlijnen. De entree is in de centrale hal, wat zorgt voor een prachtige binnenkomst. Via een doorgang naar de keuken is er direct zicht op de groenpartij achter. Rechts is ook een doorgang naar de woonkamer, die doorloopt in de eethoek en keuken. Een brede glazen pui laat leefruimtes, centrale deel en tuin naadloos in elkaar overlopen, een eventuele gekromde hoek versterkt de vloeiende overgang en zorgt voor een mooi contrast met de kubistische compositie. De hoofdslaapkamer is gelijkvloers en ook bereikbaar vanuit de kern. Een glazen pui geeft ook hier toegang tot de achtertuin. Er is een ruime ensuite badkamer, met een inloopdouche die via een melkglas of gezandstraal raam daglicht krijgt vanuit de kern.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie en de kosten van dit ontwerp ontvangen?