Split level schuurwoning

Split level schuurwoning

Deze woning is ontworpen voor een kavel in Aalsmeer. Het uitgangspunt is om de zichtlijnen op het langgerekte kavel optimaal te benutten. Aan de voorzijde is er over de dijk prachtig zicht op het water en de bomen daar achter. Dit uitzicht is beter vanaf grotere hoogte te zien, daarom wordt de woonkamer een halve verdieping opgetild. De hoofdslaapkamer gaat hiermee ook omhoog en krijgt een extra weids uitzicht vanaf het balkon. Aan de achterzijde wordt de diepe tuin op het zuiden benut met een brede schuifpui naar de keuken en eetkamer. Hierdoor valt er ook meer direct zonlicht naar binnen.
CONCEPT
De woning is ontworpen met een split level plattegrond. Enerzijds voor het uitzicht over de dijk, anderzijds om de wijn- en whiskeykelder beter beleefbaar te maken. In plaats van een op zichzelf staande kelder, wordt dit unieke element in het huis het middelpunt gemaakt. Vanuit zowel de eetkamer als de woonkamer kijk je het proeverijgedeelte in en vanuit de kelder is er ook zicht de tuin in. Boven het proeverijgedeelte van de wijnkelder wordt een vide omhoog doorgetrokken, waardoor elke verdieping verbinding maakt met twee verdiepingen aan de andere kant van het huis. Hierdoor ontstaat een enorm ruimtelijke ervaring. Vanaf elk niveau zijn er zichtlijnen in meerdere richtingen. Boven de slaapkamers aan de achterzijde is ruimte voor een ruime berging of eventueel nog een extra ruimte.
MATERIALISATIE
In de gevel omvat een wit kader het bouwvolume en trekt dak, gevel en carport naar elkaar toe. De gevel hiertussen wordt uitgevoerd in een nader te bepalen kleur steenstrips, die met hun ruwe textuur contrasteren met het strakke stucwerk. Op een aantal punten wordt een accent in hout aangebracht, zoals bij de inhammen bij de entree en het balkon.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie over dit ontwerp en onze werkwijze, of zou u graag zelf een schetsontwerp laten maken? Neem dan contact met ons op

Bekijk ook onze andere schetsontwerpen

Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 11
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen, Hout, Felsbanen, Natuursteen, Leien
Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Hout, Felsbanen, Natuursteen
Bruto Vloeroppervlak: 314.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Schuurwoning, Modern Traditioneel
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
Bruto Vloeroppervlak: 257.0 m2
Aantal kamers: 7
Stijl: Kubistisch
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
×

Whatsapp Chat

× Heb je een vraag?