Twee onder 1 kap split level woningen

Twee onder 1 kap split level woningen

Voor een kavel aan de in Ameide hebben wij een moderne 2 onder 1 kap woning ontworpen, met één zelfstandige woning en één woning opgedeeld in twee appartementen.
CONCEPT
Om de gewenste ruimtes in te passen in het bouwvolume is er een souterrain gemaakt dat tot 1m boven het maaiveld uitsteekt zodat ook hier voldoende daglicht binnen komt voor verblijfsruimtes.De nok, met 10,5m ipv 10m, en de goot, met 6,6m ipv 6m, liggen hoger dan de voorgeschreven hoogte in het bestemmingsplan, maar vallen binnen de 10% afwijking waarvoor toestemming mogelijk is.De kap ligt zoals gewenst evenwijdig aan de straat, met grote dakkapellen aan beide zijden, die één geheel vormen met de kap. De schuine dakkapellen maken, door de kap te onderbreken, beide woningen afzonderlijk herkenbaar en geven deze een statige uitstraling. Dit wordt versterkt door de symmetrische raamverdeling.
INDELING WONING
Via een brede statige entree word je omhoog geleid naar de hal met verdiepingshoge staal-glas schuifdeuren naar de woonkamer en keuken. Tussen de keuken en de eetkamer zorgt een halve verdieping hoogteverschil voor een bijzonder ruimtelijk effect. Een schuifpui over de gehele breedte geeft toegang en uitzicht op de achtertuin. In de kelder is ruimte voor de nagelsalon, mancave, waskamer, technische ruimte en berging. Op de eerste verdieping ligt de hoofdslaapkamer met ensuite badkamer en inloopkast en daarnaast nog 2 slaapkamers en een badkamer. Op de tweede verdieping liggen 3 slaapkamers en een badkamer, met ruimtelijke plafonds tot bovenin de elkaar snijdende dakkappen.
INDELING 2 APPARTEMENTEN
De entrees voor beide appartementen liggen op maaiveldniveau. Voor appartement 1 leidt een klein trapje in de hal naar het begane grond niveau, met de hoofdslaapkamer met ensuite badkamer, de keuken en eettafel, en in de uitbouw aan de achterzijde de woonkamer met schuifpui naar de tuin. De entree voor appartement 2 leidt via een halletje met garderobe direct omhoog naar de eerste verdieping met woonkamer en keuken en de hoofdslaapkamer met ensuite badkamer. Op de tweede verdieping liggen de twee andere slaapkamers en een badkamer, met ruimtelijke plafonds tot bovenin de elkaar snijdende dakkappen.

Meer informatie over dit ontwerp

Wilt u meer informatie over dit ontwerp en onze werkwijze, of zou u graag zelf een schetsontwerp laten maken? Neem dan contact met ons op

Bekijk ook onze andere schetsontwerpen

Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 11
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen, Hout, Felsbanen, Natuursteen, Leien
Bruto Vloeroppervlak: 489.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Kubistisch, Schuurwoning
Materialen: Gevelpleisterwerk, Hout, Felsbanen, Natuursteen
Bruto Vloeroppervlak: 314.0 m2
Aantal kamers: 12
Stijl: Schuurwoning, Modern Traditioneel
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
Bruto Vloeroppervlak: 257.0 m2
Aantal kamers: 7
Stijl: Kubistisch
Materialen: Gevelpleisterwerk, Baksteen
×

Whatsapp Chat

× Heb je een vraag?