Projecten

Contrasterende kubus

Deze fraaie kubistische villa staat in Utrecht, Leidse Rijn. De woning valt op door de hoge ruimten en door de open verbindingen tussen de verdiepingen. Door een combinatie van abstracte lijnen en warme houttinten ontstaat er een geheel tussen het warme interieur en de omgeving van het Kubuseiland. De kubus is met zijn strak uitgesneden raampartijen ontworpen op de lichtinval. Hierdoor komt er gedurende het grootste deel van de dag veel licht de woning in. Voor de laatste zonnestralen is er een dakterras op de tweede verdieping. De uitsneden van de raampartijen worden geaccentueerd door toepassing van ecologisch geproduceerd hardhout. Door de open verbindingen tussen hal, woonkamer en keuken ontstaat een grote open ruimte die door de plaatsing van trap en haard toch afgebakend wordt. Vanuit de keuken is er vrij zicht op het water en de rest van de woning met veranda en vides.

Energieneutrale stadsvilla

De locatie van deze duurzame villa grenst aan het landgoed Coelhorst te Hoogland. De ruime kavel wordt gedeeltelijk bebouwd waarbij de overige ruimte op de kavel veel groen zal bevatten, passend in het landschap. De woning kenmerkt zich door een traditionele vorm maar door bijzondere verspringende gevelelementen een modern en bijzonder geheel vormt. Door het terugleggen van de gevel bij de woonkamer ontstaat een overstek en verspringing in de Zuidwest gevel. De rechterhelft van deze gevel heeft een traditionele raamverdeling. De linkerhelft is volledig transparant. Voor het transparante geveldeel worden ter hoogte van de verdiepingsvloer houten lamellen toegepast. Op deze manier blijft de transparante vlakverdeling eenduidig, zonder zichtbare dichte panelen. Hetzelfde gebeurt in het doorstekende volume aan de noordwest gevel.

Asymmetrische kubus

Uitgangspunt voor het ontwerp was een kubistische en moderne opzet met een vierkante plattegrond met als doel het creëren van zoveel mogelijk ‘licht, lucht en ruimte’. Er is gezocht naar een compositie van traditioneel en modern materiaalgebruik waardoor heden en verleden met elkaar verenigd worden. Het strakke pleisterwerk is afgewisseld met de warmte en vertrouwdheid van metselwerk (maar dan in de vorm van steenstrips). 

De woning heeft grote verdiepingshoge ramen die zorgen voor veel daglicht en uitzicht naar buiten. De entree van de woning is in de zijgevel geplaatst en ligt verdiept in de gevel. De entree wijkt hierdoor af van de ramen die vlak in de gevel zijn aangebracht. De entree is daarom duidelijk herkenbaar en functioneel tegelijk om droog te kunnen staan als het regent.

Villa Sprokkelenburg

Door de ligging van de kavel is een weids uitzicht over weilanden achter de kavel gelegen. Door de vorm van het gebouw (een L-vorm) wordt dit uitzicht benadrukt. De binnenzijde van de L waarin de verschillende leeffuncties zich bevinden heeft een weids overzicht over de eigen kavel en de weilanden daarachter. Daarnaast worden doormiddel van materialisatie en doorlopende zichtlijnen de functies benadrukt. Dit concept vertaald naar de plattegrond geeft een bijzonder resultaat. Bij binnenkomst in de ruime en dubbelhoge hal kun je direct doorkijken naar de eetkamer en keuken. Hierdoor ontstaat gelijk overzicht en een ruimtelijk geheel. De voorgevel is hierbij geheel van glas. In de andere zijde van de L bevindt zich de woonkamer met zicht op de bibliotheek. Deze ruimte bevindt zich in een apart volume die ook aan de buitenzijde als zodanig herkenbaar is.

Projecten in uitvoering

Villa Zonnehoeve

De kubistische woning benut de maximale breedte van het kavel en vormt de scheiding tussen openbaar en prive. De verdieping vormt hierbij een contrasterend volume, zwevend boven de entree en het achtergebied. Het materiaalgebruik met gevelpleisterwerk en een karakteristieke handvorm steen benadrukt de vormngwving van de woning. Ook deze woning is zeer duurzaam door gebruik van hoge isolatiewaarden van de gevel, driedubbelglas, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een warmtepomp..

Plaats: Apeldoorn

Oplevering: november 2020

Kubistische Villa Hooge Zwaluwe

Kubistische woning Hooge Zwaluwe

Deze langgerekte vrijstaande woning met kleine verdieping maakt gebruik van het brede perceel, gelegen aan het water en met een prachtig natuurlijk uitzicht vanuit alle leefruimtes. Door het verspringen van de gevel krijgt elke leefruimte zijn eigen terras en sfeer.

Start bouw: december 2020

geplande oplevering: mei 2021

Duurzame Villa Rijswijk

Luxe stadsvilla Rijswijk

Deze luxe en duurzame villa wordt gebouwd in Rijswijk. Het kenmerkende ontwerp is tot in het laatste detail, samen met opdrachtgevers, ontworpen voor een maximaal comfort en woongenot. De open plattegrond met hoogteverschillen zorgt voor een speelse indeling.

Start bouw: november 2020

geplande oplevering: juni 2021

Bungalow Westland

'Bungalow S-Gravezande

Start bouw: februari 2021

Oplevering: augustus 2021

Bungalow Zeist

Bungalow Zeist

Start bouw: Kwartaal 1 – 2020

Bungalow Ter Aar

Start bouw: Kwartaal 1 – 2020