Projecten

Contrasterende kubus

Deze fraaie kubistische villa staat in Utrecht, Leidse Rijn. De woning valt op door de hoge ruimten en door de open verbindingen tussen de verdiepingen. Door een combinatie van abstracte lijnen en warme houttinten ontstaat er een geheel tussen het warme interieur en de omgeving van het Kubuseiland. De kubus is met zijn strak uitgesneden raampartijen ontworpen op de lichtinval. Hierdoor komt er gedurende het grootste deel van de dag veel licht de woning in. Voor de laatste zonnestralen is er een dakterras op de tweede verdieping. De uitsneden van de raampartijen worden geaccentueerd door toepassing van ecologisch geproduceerd hardhout. Door de open verbindingen tussen hal, woonkamer en keuken ontstaat een grote open ruimte die door de plaatsing van trap en haard toch afgebakend wordt. Vanuit de keuken is er vrij zicht op het water en de rest van de woning met veranda en vides.

Energieneutrale stadsvilla

De locatie van deze duurzame villa grenst aan het landgoed Coelhorst te Hoogland. De ruime kavel wordt gedeeltelijk bebouwd waarbij de overige ruimte op de kavel veel groen zal bevatten, passend in het landschap. De woning kenmerkt zich door een traditionele vorm maar door bijzondere verspringende gevelelementen een modern en bijzonder geheel vormt. Door het terugleggen van de gevel bij de woonkamer ontstaat een overstek en verspringing in de Zuidwest gevel. De rechterhelft van deze gevel heeft een traditionele raamverdeling. De linkerhelft is volledig transparant. Voor het transparante geveldeel worden ter hoogte van de verdiepingsvloer houten lamellen toegepast. Op deze manier blijft de transparante vlakverdeling eenduidig, zonder zichtbare dichte panelen. Hetzelfde gebeurt in het doorstekende volume aan de noordwest gevel.

Villa ...

Beschriijving volgt nog

Villa Sprokkelenburg

Door de ligging van de kavel is een weids uitzicht over weilanden achter de kavel gelegen. Door de vorm van het gebouw (een L-vorm) wordt dit uitzicht benadrukt. De binnenzijde van de L waarin de verschillende leeffuncties zich bevinden heeft een weids overzicht over de eigen kavel en de weilanden daarachter. Daarnaast worden doormiddel van materialisatie en doorlopende zichtlijnen de functies benadrukt. Dit concept vertaald naar de plattegrond geeft een bijzonder resultaat. Bij binnenkomst in de ruime en dubbelhoge hal kun je direct doorkijken naar de eetkamer en keuken. Hierdoor ontstaat gelijk overzicht en een ruimtelijk geheel. De voorgevel is hierbij geheel van glas. In de andere zijde van de L bevindt zich de woonkamer met zicht op de bibliotheek. Deze ruimte bevindt zich in een apart volume die ook aan de buitenzijde als zodanig herkenbaar is.