prefab Bouwsysteem

Staalframebouw

Ruimtekabinet ontwerpt en bouwt in staalframebouw

Ruimtekabinet bouwt met een prefab bouwsysteem. Door middel van staalframebouw zorgen we ervoor dat de bouwtijd van de woning geminimaliseerd wordt. Dit levert u tijdwinst op, scheelt in de kosten en zorgt voor een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat. Het staalframe bouwsysteem stamt uit de jaren 50 en heeft inmiddels zijn kracht bewezen. Het heeft een hoge ontwerpvrijheid, grote ruimtes met veel glas zijn eenvoudig mogelijk, heeft een hoge isolatiewaarde en is volledig circulair. Door ons te focussen op deze manier van bouwen kunnen we uw woning met grote precizie en snel bouwen. Onze architecten zijn zeer ervaren in het ontwerpen in dit bouwsysteem en kunnen met u alle mogelijkheden bespreken.

Alle voordelen op een rij

Korte bouwtijd

Doordat het staalframe met eerste beplatingslaag in de fabriek op de millimeter nauwkerig in elkaar gezet wordt, is de bouwtijd op de bouwplaats minimaal. Gevels, verdiepingsvloeren, binnenwanden, daken en andere elementen komen in zijn geheel op de bouwplaats aan waarna dit binnen enkele dagen in elkaar gezet wordt. Daarna begint de afbouw zowel binnen als buiten. Afhankelijk van het type woning en afwerkingen kan opgeleverd worden tussen de 4 en 6 maanden.

Ontwerpvrijheid en mogelijkheden

Ruimtekabinet ontwerpt veel bijzondere en moderne woningen. Vaak gaat dat samen met veel glas en grote open ruimtes. In staalframebouw is dit allemaal geen probleem. Onze architecten kunnen daarom bijzondere ontwerpen uitvoeren zonder dat de kosten extreem oplopen.

Isolatie en duurzaamheid, energieneutraal binnen handbereik

Door de ruimte in plafonds en wanden zijn alle installaties gemakkelijk weg te werken en levert dit geen ontwerpbeperking op. De gevels en daken worden gevuld met isolatiemateriaal en op de buitengevel komt nog een harde isolatieplaat. Op deze manier kan een hele hoge isolatiewaarde gehaald worden (veel hoger dan overheid eist) met geringe dikte van gevels, daardoor blijft meer leefruimte over! Ook is het systeem recyclebaar en is inpassing van warmtepomp, gebalanceerd ventilatiesysteem en vloerverwarming eenvoudig te realiseren. Een energieneutrale woning gericht op de toekomst is daarom het uitgangspunt bij Ruimtekabinet.

3D engineering staalframe

Nauwkeurige engineering

Zodra het ontwerp gereed is, kan de engineering van het staalframe starten. Door 3D alle elementen van de woning op de millimeter nauwkeurig in kaart te hebben, past alles op de bouw precies in elkaar. Voorbereiding is hierin essentieel en zorgt voor een woning die precies is zoals ontworpen.

Luchtdichte tape

Luchtdicht bouwen met staalframe

De staalframe elementen worden in de werkplaats voorzien van een waterbestendige Vezelcementplaat. Deze plaat wordt op alle naden voorzien van luchtdichte tape. Zodat een 100% luchtdichte constructie ontstaat die aan alle toekomstige eisen voldoet.

Realtime timelapse opbouw staalframe woning