Villa Sprokkelenburg

Luxe kubistische villa in groene omgeving

Door de ligging van de kavel is een weids uitzicht over weilanden achter de kavel gelegen. Door de vorm van het gebouw (een L-vorm) wordt dit uitzicht benadrukt. De binnenzijde van de L waarin de verschillende leeffuncties zich bevinden heeft een weids overzicht over de eigen kavel en de weilanden daarachter. Daarnaast worden doormiddel van materialisatie en doorlopende zichtlijnen de functies benadrukt. Dit concept vertaald naar de plattegrond geeft een bijzonder resultaat. Bij binnenkomst in de ruime en dubbelhoge hal kun je direct doorkijken naar de eetkamer en keuken. Hierdoor ontstaat gelijk overzicht en een ruimtelijk geheel. De voorgevel is hierbij geheel van glas. In de andere zijde van de L bevindt zich de woonkamer met zicht op de bibliotheek. Deze ruimte bevindt zich in een apart volume die ook aan de buitenzijde als zodanig herkenbaar is.